top of page

TRAININGEN & WORKSHOPS

Bij TVR kun je ook trainingen volgen. Onze ervaren trainers bieden in samenwerking met professionele acteurs trainingen aan ten einde de communicatieve vaardigheden van deelnemers naar een hoger niveau te tillen.  In sommige gevallen zijn meerdere sessies aan te raden, maar ook in één sessie valt al een hoop te bereiken.

 

Alle trainingen zijn maatwerk en dus op elk niveau beschikbaar. Via het aanvraagformulier kun je aangeven wat je huidige niveau is en wat je wenst te bereiken. Het is mogelijk om een individuele sessie aan te vragen maar ook om je aan te melden voor een training in groepsverband, een hele groep aanmelden kan ook. Kosten verschillen per aanvraag, spoedig na aanvraag ontvang je een prijs, in sommige gevallen kan korting worden toegepast.

 

De trainingen zijn geschikt voor personen die willen werken aan hun communicatieve vaardigheden op elk vlak. Heb je bijvoorbeeld presentatieangst of podiumvrees dan kun je bij ons terecht. Als je enkel aan je stem wilt werken om krachtiger over te komen, dan kan dat ook. Daarnaast zijn de trainingen uitermate geschikt voor professionele doeleinden (bedrijven of studenten); denk hierbij aan accountmanagers die kunnen werken aan hun communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht, studenten die een training volgen waarin ze leren presenteren en spreken voor groepen, psycholoog 'hoe kom ik over op mijn patiënt' of leidinggevende, 'hoe stuur ik mijn team aan'. Indien wenselijk is training op locatie mogelijk. Verder zijn de trainingen te combineren met lunch/diner/hapjes of een borrel.

openbare spreker

PRESENTATIETRAINING

Spreker met een Poduim

EFFECTIEF COMMUNICEREN

DSC_8432_bewerkt.jpg

GEBRUIK JE STEM

team Talk

ROLLENSPELLEN: ZELFREFLECTIE

DSC07745.jpg

IK & DE ANDER

Vrouw Docent

UIT JE COMFORTZONE

Voor mensen die graag gehoord willen worden, en willen laten zien wie ze zijn maar dit simpelweg niet kunnen of durven. Je wilt graag presenteren maar krijgt al hartkloppingen bij de gedachte, je zou zo graag acteur worden maar 'dan moet je op een podium staan en iedereen kan je zien' of misschien zou je tijdens een vergadering ook weleens je ideeën over tafel willen gooien... maar dat doe je nooit. Deze training is bedoeld voor mensen die deze 'angst' willen overwinnen, durf er te zijn, dit kun je leren!

ontspannen, verstaanbaarheid, krachtiger overkomen, zelfvertrouwen, aandacht accepteren

Wat straal ik uit? Hoe kom ik over?  Hoe komt het gedrag over als dialoog en wanneer kan het worden geïnterpreteerd als “eenrichtingsverkeer”?

We werken aan sturing van het gedrag tijdens communicatie. Dit doen we d.m.v. improvisaties van ontmoetingen, eerste indrukken, verhalen vertellen. We gebruiken speloefeningen vanuit ons acteurschap. De training is zeer geschikt voor personen die zich in privé sferen of op het werk soms onbegrepen of ongehoord voelen. Ook geschikt voor personen die beroepsmatig regelmatig één of één gesprekken voeren. 


sensitiviteit in communicatie en relatie, openheid in communicatie, empathie, mensenkennis: leer de ander begrijpen, jezelf herkennen in de ander.

Alle trainingen zijn te combineren met rollenspellen. Hierbij ontvang je een casus en speel je met een trainingsacteur een bepaalde situatie na. Je leert hierbij direct ook improviseren en te schakelen bij onverwachte gebeurtenissen. Na een analyse krijg je feedback over wat je verbeterpunten zijn en waar je aan kunt werken. Dmv gerichte oefeningen ga je direct aan de slag. De rollenspellen zijn maatwerk, je kunt bij aanvraag aangeven waar je graag aan zou willen werken. Ook handig ter voorbereiding van een sollicitatieprocedure. 

Zelfreflectie, improvisatie, ontspannen manier van leren

Bedoeld voor mensen die aan hun stem en overtuigingskracht willen werken, zowel op het podium als ernaast. Inhoudelijk ben je ijzersterk en bereid je je goed voor. Maar is de overdracht net zo krachtig, weet jij te overtuigen? Ook nuttig voor mensen die aan hun zelfvertrouwen willen werken. De nadruk bij 'gebruik je stem' ligt voornamelijk op je stemgebruik. Door middel van feedback en gerichte oefeningen leer je beter om te gaan met je stem en krachtiger te spreken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de boodschap die je over wilt brengen en je lichaamstaal.

zelfverzekerdheid, ontspannen, verstaanbaarheid, krachtiger overkomen, vergroten van impact van de boodschap, inspireren.

Voor ieder die wilt leren hoe je op een krachtigere wijze je boodschap kunt overbrengen, bijvoorbeeld tijdens een vergadering of bespreking. Leer wat je zwakke punten zijn, en hoe je overkomt op jouw team.

Hoe zorg je ervoor dat de ander begrijpt wat je van hem/haar verlangt en hiernaar te handelen, zonder dat je dit hoeft 'op te dragen'. Zowel je lichaamstaal als verbale vaardigheden worden onder de loep genomen. Doormiddel van gerichte feedback en oefeningen leer je effectiever communiceren. Op beroepsmatig vlak een nuttige training, maar ook  binnen de persoonlijke sferen.

werk aan: zelfreflectie, impact, empathie, krachtiger overkomen, aansturen

Voor mensen die veel moeten presenteren, pitchen of spreken voor groepen, ook voor mensen met presentatie angst. Goed presenteren kun je namelijk leren. De nadruk bij deze training ligt op het gehele plaatje; hoe breng ik mijn verhaal zo krachtig mogelijk over op het publiek en hoe kom ik op hen over? Zowel stemgebruik als lichaamstaal staan hierbij centraal, ook wordt je geconfronteerd met je zwakkere punten zodat je hier gericht aan kunt werken.

werk aan: zelfverzekerdheid, ontspannen, overtuigen, krachtiger overkomen, vergroten van impact van de boodschap, inspireren.

Aankomende trainingen

bottom of page