top of page

ERIKA muziektheater TRY OUT

ERIKA is een muziektheater productie gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis van drie bijzondere vrouwen. Een wervelende voorstelling die zich afspeelt in the roaring twenties, de kleurrijke zeventiger jaren en het woelige heden. 10,00 incl. welkomsdrankje

ERIKA muziektheater TRY OUT
ERIKA muziektheater TRY OUT

Tijd en locatie

24 apr 2022, 13:30

Toneel Garage Rotterdam, Dunantstraat 14C, 3024 BC Rotterdam, Nederland

Informatie

ERIKA is een muziektheater productie gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis van drie bijzondere vrouwen.

Een wervelende voorstelling die zich afspeelt in the roaring twenties, de kleurrijke zeventiger jaren en het woelige heden.

Als cabaretière Erika Mann in 1936 moet vluchten, als haar zus hoogleraar Elisa Borgese-Mann in 1970 een rapport over de uitputting van de aarde schrijft, als haar dochter Angelica Borgese in 2021 opgepakt wordt bij een klimaat betoging. Steeds worden ze niet ernstig genomen, kleinerend toegesproken, zelfs belachelijk gemaakt.

“wees nou niet weer zo emotioneel, echt weer iets voor vrouwen!”

Tekst en regie: Louis Lemaire

Zang- en liedbegeleiding: Pim van Alten

Over de regisseur

Louis Lemaire was oprichter en directeur van het jeugdtheater Hofplein, HAVO/ VWO voor theater, MBO Theaterschool en de Acteerschool Rotterdam. Hij speelde en regisseerde in zijn leven honderden voorstellingen en werd voor zijn uitzonderlijke verdiensten hierin zelfs benoemd tot officier in de orde van Oranje- Nassau.

In 2013 ging Louis met pensioen en nam afscheid als directeur van het Hofplein theater.

Sinds 2017 regisseert hij ieder seizoen een spetterende, muzikale voorstelling met amateurspelers bij de Toneel Vakschool Rotterdam.

Louis schuwt moeilijke thema’s niet. Zijn kracht ligt erin deze begrijpelijk en invoelbaar te maken voor jong en oud.

Deel dit evenement

bottom of page