top of page

Dagtraining Communiceren met Impact

Kosten voor deze training zijn: 350,00 euro incl BTW, minimaal 3 deelnemers maximaal 5 deelnemers.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

Tijd en locatie

29 jun 2020, 09:00 – 17:30

TVR Toneelgarage, Dunantstraat 14C, 3024 BC Rotterdam, Nederland

Informatie

Leer in één intensieve dag je impact vergroten

Vanuit de Toneel Vakschool Rotterdam worden professionele trainingen gegeven door zeer ervaren trainers. 

Onze trainers hebben jaren ervaring op het gebied van het opleiden van personen tot professionele acteurs en het aanleren van bepaalde technieken welke zowel in het dagelijks leven als op de bedrijfsvloer kunnen worden toegepast om krachtiger en zelfverzekerder over te komen, evenals het vergroten van persoonlijke Impact. 

Zij kunnen je leren een boodschap goed over te brengen, je zendt wel, maar komt het ook aan?  

Stemgebruik, spraak, lichaamstaal en het overwinnen van angsten spelen een rol.

Eerdere deelnemers gaven deze training gemiddeld een: 9,5

Dagprogramma 

Communiceren met Impact

09:00-09:15 Inloop, Koffie & Thee

Module 1

09:15 - 12:30  (met korte pauze) Stem & Spraak. Hoe wordt je gehoord?

De afstand overbruggen tussen jou en de ander doe je met spraak en stem. Die afstand varieert, aan de vergadertafel is dit iets anders dan op het podium voor 100 man. Je moet dus aansturen op basis van de situatie. Er zijn drie basiselementen: wordt het gehoord (stem)? Wordt het verstaan (spraak)? Is de boodschap persoonlijk en geloofwaardig (inhoud)? Hiermee gaan we aan de slag.

12:30-13:30 Lunch (wordt verzorgd)

Module 2

13:30-17:00 (met korte pauze) Beweging & Lichaamstaal: Hoe wordt je gezien?

Je gedrag moet door de ander worden gelezen. Dat doen we de hele dag door. We zijn in staat om op straat pijlsnel en onbewust het gedrag van de ander te lezen. Wil ik dichterbij komen of houd ik afstand? Buiten, in het dagelijks leven, gaat dit spontaan en vrijwel altijd goed. Nu moet je dat bewust aanzetten, sturen in je uitstraling. Wat wil je dat de mensen van je gedrag lezen? Hiermee voorkom je ongewilde interpretaties van je gedrag. Je komt bijvoorbeeld dominant, jong, gespannen of terughoudend over terwijl je dit in werkelijkheid niet bent.

17:00 Afsluitend Borreltje

Door wie?

Hooftrainer voor 'Communiceren met Impact' is Bart Kiene.

Bart Kiene is sernior trainer en docent bij de TVR. Hij werkt al docent, trainer, acteur en regisseur op verschillende opleidingsinstituten en trainingscentra. 

Bart werkte o.a. met ABN Amro group, Erasmus Unversiteit, Ministerie van Financiën, Inshared, Zakine college, Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. 

Voor de dagcursus wordt hij bijgestaan door een van onze andere trainers.

Over TVR Trainingen

De TVR heeft met haar toneel achtergrond een genuanceerde en uitgewerkte benadering van communiceren en gedragd.

Story-telling en overdracht staan aan de absolute basis van het Toneelvak. 

Acteurs gebruiken allerlei technieken om hun gedrag zó aan te sturen op het toneel dat ze het gewenste resultaat bij de ander weten te behalen.

Een goed acteur wordt door zijn publiek 'geloofd'.

De basis van deze technieken zijn zeer goed toepasbaar in het dagelijks leven zowel privé als op de werkvloer.  

Je leert dmv technieken ander je gedrag aan te sturen. 

Je past bewust technieken toe om je natuurlijke gedrag 'om te vormen'. Het einddoel hierbij is, om ervoor te zorgen dat deze technieken niet meer bewust hoeven worden toegepast, maar onbewust door jouzelf worden uitgevoerd. Het 'nieuwe' gedrag dat je vertoond is onderdeel geworden van jouzelf, en daarmee je 'nieuwe gedrag'. Je kunt hiermee bereiken dat een ander je eindelijk 'leest' hoe je gelezen wilt worden.

Het proces van gedragsverandering kent een aantal fases; leer je eigen gedrag herkennen (Hoe kom ik over? Bereik ik mijn doel? Waar kan ik aan werken?), leer je gedrag aan te sturen dmv aan te leren technieken en tot slot zorg dat dit aangeleerde gedrag onderdeel wordt van jouw natuur. Hierbij geldt, inzet en oefening baart kunst, gedrag aansturen kun je namelijk leren. Iedere situatie in privé sferen of op de werkvloer, heeft een andere benadering nodig. Hoe jij je het beste kunt gedragen hangt namelijk af van wie je tegenover je hebt. Dit betekent dat je je gedrag moet kunnen aansturen en aanpassen aan diegene.

Daarmee gaan we aan de slag!

Deel dit evenement

bottom of page